top of page

Montare sisteme GPL

Atelierul Autogroup Simo este specializat si pentru montarea sistemelor GPL auto. Va oferim la montaj marcile cele mai cunoscute, ca Tomasetto si Landi Renzo.

De ce GPL? Pentru ca este economic, sigur, ecologic si performant.

 

Economic

 

GPL-ul este un combustibil care se obtine la un cost relativ scazut si  este un carburant de viitor (ecologic), pretul final de vanzare la statiile de alimentare este fara accize si alte taxe suplimentare, fiind aproximativ la jumatatea pretului benzinei.
Consumul litric de GPL pentru un motor este cu maxim 10% mai mare decat consumul de benzina, fapt datorat densitatii GPL care este mai mica decat cea a benzinei.
Luand in considerare aspectele prezentate anterior, se realizeaza o economie reala de aproximativ 40-45%.
Datorita acestui fapt, amortizarea investitiei pentru montarea unei instalatii gpl se face relativ usor (aproximativ 10.000-15.000 km), numai din diferenta de cost benzina-GPL.

Sigur

Contrar a ceea ce se crede, o instalatie de alimentare gpl este mult mai sigura decat cea de benzina, deoarece componentele sunt supuse unor severe verificari fiind omologate international.
Rezervorul este realizat din material special tratat chimic pentru a evita fisurile in caz de accident, este dotat cu un grup de supape care impiedica umplerea cu mai mult de 80% din capacitate, permitand astfel gazului, o expandare in caz de temperaturi inalte sau accidente. Totodata in cazul ruperii in mod accidental a unei conducte de gaz, aceasta sesizeaza debitul crescut de gaz si opreste automat alimentarea.
Testele au demonstrat ca o masina pe gaz nu explodeaza!

Ecologic

Pentru ca foloseste un carburant fara sulf, benzen, plumb, sau alte substante cancerigene, GPL-ul se amesteca foarte bine cu aerul, realizandu-se un amestec carburant omogen si o ardere imbunatatita, fara depuneri de calamina si hidrocarburi, noxele emise de motor cu carburator incadrandu-se in normativele EURO 2.

De altfel, marile companii de autoturisme sunt direct implicate in dezvoltarea si producerea de motoare ultra-ecologice, una dintre solutiile imediat aplicabile fiind echiparea autovehiculelor cu motoare alimentate cu GPL (Volvo, Opel, Fiat, Renault, Dacia, Daewoo,...etc. Sunt echipate optional din fabrica cu sistem auto gpl).
Dezavantajele cum ar fi reducerea spatiului din portbagaj, pretul initial al unei instalatii gpl, sunt pe deplin compensate de avantajele economice, ecologice si de siguranta oferite in exploatare.

Performant

 

Puterea motorului ramane aceeasi. Datorita sistemului secvential de injectie a gazului ce include un calculator destinat injectiei de gaz si injectoare proprii, performantele dinamice ale autoturismului raman neschimbate, se pastreaza ca la functionarea pe benzina.

Garantia sistemelor montate este de minimum doi ani.

 

Nu ezitati sa ne contactati!

Tel.: 0266 218 045

bottom of page